Vet du vad du ger till ditt djur?


Sedan jag hittade den där skräckläsningen om vad hundben innehåller och hur dom tillverkas, så har jag blivit intresserad av vad det egentligen är som vi stoppar i våra hundar, och jag har börjat kolla efter vad sakerna egentligen innehåller.
Vilket kan vara lättare sagt än gjort.
 
Idag så åkte vi till en affär här i byn för att köpa lite nytt godis till dom små. Och ja som sagt lättare sagt än gjort.. Ungefär 80% av det som fanns var gjort i Kina, vilket jag inte tycker känns så där jättetryggt, 15% hade ingen information alls om vart det kom ifrån, och det lilla som fanns kvar sedan var faktiskt tillverkat i Sverige och innehöll hyfsat bra saker. Alltså, ska det verkligen behöva vara så svårt att hitta bra saker till sina fyrbenta vänner? Jag tycker ju att vi människor har blivit mer medvetna om fördelarna med ekologiska varor, att det ska vara bra och innehålla så mycket naturliga ingredienser som möjligt i det vi äter och vara närproducerat, borde inte detsamma gälla för våra djur?
 
Iallafall så passade jag på att fråga en som jobbade där om hon kunde säga vad godiset innehöll och vart det var tillverkat, men hon kunde inte få fram någon information alls om tillverkaren. Men jag fick till svar att dom har ju en massa kontrollanter som kollar så att allting går rätt till och att det inte innehåller något dåligt. Är det verkligen så? Hur kontrolleras alla ben/godis som produceras utomlands? Hur kan jag som köpare och djurägare veta att det jag ger till mitt djur verkligen är bra?
Men hon hittade ett mobilnummer till tillverkaren så att jag kunde ringa och fråga själv. Och det tror jag faktiskt att jag ska ta och göra!
 
Har ni koll på vad det är ni ger till era djur, egentligen?
Att det där hundbenet/godiset som din vovve får när den har varit duktig, är det verkligen bra eller kan det göra din hund riktigt sjuk?
Efter lite lätt googlande nu så hittade bland annat jag ett inlägg om DENTAstix som inte alls var särskilt rolig läsning..
 

Chihuahualiv | 19 kommentarer
|

Full av bus.


Nu så tänker jag fly undan solen en stund och ägna mig åt lite bilder.
Igår kväll var jag nämligen iväg och fotade ett riktigt lite charmtroll, ett två veckors gammalt hingstföl.
Så underbart söt, och så full av bus! Haha.
Det ska bli riktigt skoj att ta tag i bilderna nu och se om den lille lyckades fastna på några. ;)
 
 

FOTO - Djur | 25 kommentarer
|

Spenderade gårdagen i Sveriges 13:e största tätort.


Hej hopp!
Gårdagen spenderade jag i Sveriges 13:e största tätort [2010 enligt Wikipedia], nämligen Gävle! :)
Riktigt mysig och varm dag. Kameran var med för jag tänkte att jag kunde testa lite Gatufotografering nu när jag ändå var på ett lite större ställe med lite mer saker att fota. Men väl där så var inspirationen verkligen noll, så kameran vart kvar i väskan..
 
Det huvudsakliga målet med resan var att jag skulle byta disken på min Dermal.
Då det var första gången jag skulle byta smycket så vågade jag inte riktigt ge mig på det själv, utan det kändes bättre om hon som gjorde den fick göra det. Och jag var så där lagom nervös för att det skulle göra ont, men det gick så smidigt så. Men att välja vilken disk jag skulle ha var ju inte det lättaste, det fanns så otroligt mycket att välja på, stenar i alla olika storlekar och färger, till och med hängande smycken, lite häftigt faktiskt! Men det vart en vit sten, lite större än läksmycket.
Känns småskumt att ha något annat än min lilla "robot knapp" nu, men man vänjer sig väl och denna är så grymt mycket snyggare! :D
 
Det var som sagt huvudanledningen till resan, men när man ändå är där så kan man ju faktiskt kolla i lite affärer oxå, inte för att man ska ha något men ändå. Jo men visst va? Vem försöker jag lura, jag kom hem med lite påsar ändå.
Två linnen, två långärmade tröjor, kjol, korsett, bustier, hårfärg, nagellack, hårsnoddar, [örhängen fick jag på köpet på BikBok, tacktack], hundben, hundhalsband och koppel.
Och så måste man ju på IKEA en sväng och bara titta lite iallafall, så därifrån vart det några söta glas. Haha. :P
 
En del av shoppingen | Min nya disk.             

Hela gårdagen var det så där tryckande varmt, och vi hörde hur det mullrade och stundtals regnade, vilket även fortsatte när vi skulle åka hem flera timmar senare. Så när vi såg några blixtar kände jag att vi bara måsta stanna, sagt och gjort, jag släpade ut kamera och stativ och gråfilter och grejer och var redo för att fånga min första blixt på bild. Tror ni det kom någon? Så klart inte.
Men skam den som ger sig, nästa gång så ska jag lyckas! ;)
 
En blixtbild utan blixt. :P

Shopping, Vardagligt | 9 kommentarer
|
Upp