Norrsken i Augusti.


Canon EOS 5D mark ll
Canon EF 24-105/4,0 L IS USM
@24mm, 30sek, f.4 ISO 500
 
Att fota norrsken brukar man förknippa med bitande kalla vinternätter. Men ibland så kan naturen förvåna en.
 
Inatt så gav jag mig ut och tänkte fota stjärnorna som äntligen börjar att titta fram på himlen igen efter att ha varit borta hela sommaren. När jag kommer fram till ställer jag tänkt fota på, så ser man ett sken bakom berget, "Hmm vad konstigt, är det någon lampa där på andra sidan" tänkte jag då. För inte kan det ju vara norrsken. Men sedan ser man hur det börjar att växa och bli starkare, och så dansar det fram och tillbaka. Så nog var det norrsken allt. Och vilket norrsken sen! Jag har aldrig sett ett sådant stort och starkt tidigare.
Helt fantastiskt vackert! Även så tror jag att jag kan ha lyckats fånga vintergatan på bild! :)

Där och då önskade jag verkligen att jag hade mer vidvinkel så det hela hade fått plats på bild. Haha.
Nu hoppas jag på att hösten/vintern kommer att bjuda på en massa mer vackra norrsken och stjärnklara nätter!
 

FOTO - Natur | 39 kommentarer
|

Count your age by friends, not years. Count your life by smiles, not tears.


 
När jag gör fotojobb så sparar jag alltid varje redigerad bild som en psd-fil, för det kan ju alltid vara bra att ha framöver. Det resulterar ju även i att det blir en massa bilder, som tar en massa plats. Både raw och psd - det blir ju lixom dubbelt upp. Men det är ju inga problem - för plats finns ju. Eller...?
 
Jag skulle flytta över alla psd-filerna från Ljungarocken från datorn till den externa hårddisken, och då dyker det upp en otrevlig ruta som säger att det inte finns plats. WTF är min första tanke, det måste ju vara något fel nånstans. Meeen tyvärr inte. Jag har alltså snart lyckats fylla en hårddisk på 2TB! Hur i hela friden gick det till? Så nu är det en seriös rensning som jag ska ta tag i. Men det är det som är lite av problemet, jag gillar ju alla mina bilder. Sen att jag kan ha uppemot tjugo bilder på en och samma blomma, men jag gillar varenda en av dom tjugo bilderna. Haha. Jag har lite separationsångest. Men det här funkar ju uppenbarligen inte längre. Så jag får ta och städa lite i helgen.
 
Bilden har egentligen inget med inlägget att göra, jag bara hittade den när jag gick igenom alla bilderna nu lite snabbt, och kom på att jag gillar den väldigt mycket. Så den kommer att få stanna kvar!

Vardagligt | 22 kommentarer
|

Sator - Ljungarocken 2013.


 
Upp